Protestul AsociaÈ›iei OfiÈ›erilor în Rezervă din România

AsociaÈ›ia OfiÈ›erilor în Rezervă din România (AORR), membră a ConfederaÈ›iei InternaÈ›ionale a OfiÈ›erilor în Rezervă din NATO (CIOR), are ca obiective esenÈ›iale ale activității sale valorizarea competenÈ›elor cadrelor militare în rezervă È™i ale rezerviÈ™tilor voluntari, responsabilizarea acestora pentru apărarea naÈ›ională È™i colectivă, participarea activă la viaÈ›a socială È™i la educarea patriotică È™i cetățenească a tineretului, dezvoltarea colaborării în cadrul CIOR.

AORR a participat continuu și substanțial la dialogul dintre structurile legislative și guvernamentale ale statului și structurile asociative ale militarilor în rezervă, atât pe probleme care țin de transformarea, modernizarea și perfecționarea cadrului legislativ și acțional al forțelor active și forțelor de rezervă, cât și pe problemele legate de legislația și drepturile militarilor în rezervă.

Consecventă respectării obiectivelor prevăzute în statutul È™i strategia organizaÈ›iei pentru respectarea È™i promovarea drepturilor militarilor, activi sau în rezervă, asociaÈ›ia a decis, la cererea membrilor săi,în ultima È™edință a Consiliului Director, să ia atitudine publică împotriva discursului duplicitar al oficialilor guvernamentali, în general, È™i din Ministerul Apărării NaÈ›ionale, în special, È™i să sesizeze structurile legislative È™i executive asupra pericolului de perpetuare a politicii de discriminare a militarilor rezerviÈ™ti È™i de neaplicare în domeniul pensiilor militare a principiilor unanim aplicate în statele membre NATO.

ÃŽn acest scop, Consiliul Director al AORR a adresat o scrisoare-protest adresată PreÈ™edintelui României, preÈ™edinÈ›ilor celor două camere ale Parlamentului României, primului ministru, ministrului apărării naÈ›ionale È™i preÈ™edinÈ›ilor comisiei de apărare, ordine publică È™i siguranță naÈ›ională, comisiei de buget, finanÈ›e È™i bănci, comisiei de muncă È™i protecÈ›ie socială È™i comisiei juridice, de disciplină È™i imunități din Camera DeputaÈ›ilor.