top of page

Ziua Marinei Romane

13 Aug 2016

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei Române, în data de 14 august, delegația Asociației Ofițerilor în Rezervă din România - Filiala Constanța (Cdor. r. Boruzi C-tin, Col.r. Bandraburu Aurel, Col.r. Barbu Vasile și Col.r. Vreme Vasile), a depus o coroană de flori la Monumentul Marinarilor Români, de pe Faleza Portului Constanța. Acest eveniment prin semnificație și tradiție a căpătat o importanță deosebită în conștiința poporului român și a celor  ale căror destine se împletesc cu întinderile apelor.

 LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE ȘI MULTE BUCURII TUTUROR CELOR SĂRBĂTORIȚI MÂINE !

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene Române

19 Jul 2016

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene Române se sărbătoreşte la 20 iulie, când se prăznuieşte Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, considerat ocrotitorul temerarilor zborului. Cu această ocazie, Statul Major al Forţelor Aeriene a organizat  miercuri, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, loc de cinstire a înaintaşilor, o Ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, ZIUA EROILOR NEAMULUI

15 Jun 2016

Sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consfințită ca Zi a Eroilor încă din 1920, prin Decretul-lege nr.1693/1920, România fiind primul stat care cinstește deopotrivă, în aceiași zi, eroii naționali și pe cei străini.

Omagiu Eroilor Patriei și Europei unite

08 May 2016

Luni 9 mai 2016,  în Bucureşti, s-a desfășurat o ceremonie la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial. Evenimentul a cuprins un ceremonial militar, o slujbă religioasă și depuneri de coroane.  

Ziua Fortelor Terestre

22 Apr 2016

Ca în fiecare an, la 23 aprilie, militarii sărbătoresc Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Cu acest prilej, vineri, 22 aprilie, reprezentanții Asociației Ofițerilor în Rezervă din România au participat la ceremonialul militar dedicat acestei sărbători.

     Delegația AORR, compusă din domnul Gl. Lt. (r.) Florian PINȚA, Gl. Mr. (r.) Dan-Florin GRECU și Gl.bg. (r.) Vasile BĂEȚELU au depus cu acest prilej o coroană de flori la Monumentul Eroilor căzuți în misiune în teatrele de operații din Parcul Tineretului și s-au întreținut cu lideri politici și militari în funcție, precum și cu camarazi din alte structuri asociative ale militarilor în rezervă și retragere.

Ziua Eroilor Turci

17 Mar 2016

Vineri, 18 martie 2016,la  Cimitirul Eroilor Turci din București s-au comemorat 101 ani de la Bătălia de la Canakkale din zona strâmptorii Dardanele  din anul 1915, eveniment istoric memorabil adânc sădit în conștiința națională turcă. Această zi reprezintă Ziua Eroilor Turci căzuţi la datorie, în ţară ori pretutindeni în lume.

Please reload

bottom of page