Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene Române se sărbătoreşte la 20 iulie, când se prăznuieşte Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, considerat ocrotitorul temerarilor zborului. Cu această ocazie, Statul Major al Forţelor Aeriene a organizat  miercuri, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, loc de cinstire a înaintaşilor, o Ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori.

Deşi din 1964, Ziua Aviației Române era sărbătorită pe data de 17 iunie, zi importantă în istoria zborului în România, aviatorii au considerat permanent că ocrotitorul lor a fost, este şi va fi Sfântul Ilie Tesviteanul. Astfel, începând cu 1990, ziua Aviaţiei se s-a sărbătorit în ambele zile. Faptul că Biserica Ortodoxă Română a hotărât, în 1995, oficierea unei slujbe de pomenire la Monumentul Aviatorilor din Bucureşti de ziua Sfântului Ilie Tesviteanul, a făcut ca, din 2004, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene Române să celebrată odată cu această mare sărbătoare religioasă.

Cu această ocazie, alături de instituţii ale statului, asociaţii şi organizaţii, reprezentanţi ai Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România a depus o coroană de flori.

Membrii AORR urează tuturor aviatorilor, militarilor din armele Artilerie şi Rachete Antiaeriene şi Radiolocaţie, CER SENIN!

23795872_edited
20120206_184955[1]